Διαδικτυακό Τμήμα ΕΣΔΙ - Τμήμα Επαναλήψεων Προχωρημένων

Εγγραφείτε τώρα

Συμπληρώστε τη φόρμα για την εγγραφή σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

(Να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζεται τμήμα διοικητικής κατεύθυνσης)

ΕΝΑΡΞΗ 2/2/2023

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ  2 ώρες
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ  2 ώρες
ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ 2 ώρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ 3 ώρες (μετά από δύο μήνες ξεκινά και εμπορικό δίκαιο)

διάρκεια έως τις εξετάσει2

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΕΣΔΙ

1 Διάβασα για ένα χρόνο, έδωσα εξετάσεις, αλλά δεν πέρασα, έχω απογοητευτεί, είχα διαβάσει πάρα πολύ. Να ξαναδώσω εξετάσεις;
Ασφαλώς και θα ξαναδώσετε. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και πολλοί δικαστές πλέον (αν όχι οι περισσότεροι) έχουν επιτύχει με τη δεύτερη ή και την τρίτη προσπάθεια. Το διάβασμα δεν χάνεται. Η γνώση είναι η καλύτερη επένδυση. Άλλωστε σε λίγο καιρό που θα γίνετε δικαστές θα έχετε επίσης πνευματική εργασία.

2 Πέρσι έκανα φροντιστήριο σε εντατικούς ρυθμούς, δεν εργαζόμουν. Φέτος όμως δεν μπορώ να διαθέσω τόσο χρόνο στο φροντιστήριο και τόσα χρήματα. Επίσης μένω εκτός Αθηνών.
Στο τμήμα επαναλήψεων απευθυνόμαστε σε υποψηφίους που έχουν ήδη καλύψει την ύλη, είναι ήδη διαβασμένοι με απλά λόγια, και έτσι οι ώρες παρακολούθησης των μαθημάτων είναι σαφώς λιγότερες από την βασική προετοιμασία. Τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά διαδικτυακά.

3 Το τμήμα αυτό σε ποιους απευθύνεται;
Απευθύνεται σε υποψηφίους που έχουν ήδη διαγωνιστεί και δεν έχουν επιτύχει, σε όσους έχουν καλύψει την ύλη με το προσωπικό τους διάβασμα, έχουν κάνει μια σωστή βασική προετοιμασία και επιθυμούν επαναλήψεις, επίλυση πρακτικών και εμβάθυνση σε σημαντικά ζητήματα της ύλης και της νομολογίας. Επίσης σε όσους δεν έχουν απευθυνθεί σε κάποιο φροντιστήριο και έχουν διαβάσει μόνοι τους την προηγούμενη χρονιά, ή σε όσους προετοιμάζονται μόνοι τους και επιθυμούν να εστιάσουν σε πρακτικά ζητήματα και θέματα νομολογίας και νομικής επικαιρότητας και να έχουν καθοδήγηση από τους καθηγητές μας. Επίσης σε όσους θέλουν να δουν περίπου πως είναι τα θέματα και οι απαιτήσεις της προετοιμασίας ώστε να ξεκινήσουν εντατικό διάβασμα από την επόμενη χρονιά.

4 Πώς θα γίνεται το μάθημα; Τι αξία θα πάρω από τις παρακολουθήσεις; Θα έχω σημειώσεις;
Στο τμήμα αυτό δεν γίνεται ανάπτυξη θεωρίας αναλυτικά, λεπτομερώς και από την αρχή. Εστιάζουμε σε πρακτικά θέματα, σε θέματα προηγούμενων διαγωνισμών, στην επίλυσή τους, στη συζήτηση θεμάτων θεωρίας που αναφύονται μέσω της επίλυσης των πρακτικών θεμάτων και ανάπτυξη ζητημάτων νομολογίας. Θα σας δίνονται και σημειώσεις, όμως μόνο για τα θέματα που αναπτύσσονται στα μαθήματα.

5 Το φροντιστήριο είναι καλό; Οι καθηγητές είναι καλοί;
Το Organotiko είναι νομικό κέντρο εκπαίδευσης και στο εκπαιδευτικό δυναμικό του υπάρχουν επιστήμονες, νομικοί, δικηγόροι με εμπειρία στη διδασκαλία, με μεταπτυχιακούς, ή και διδακτορικούς τίτλους σπουδών με εξειδίκευση στο αντικείμενο διδασκαλίας τους. Επίσης οι καθηγητές είναι νέα σχετικά άτομα με όρεξη και διάθεση για διδασκαλία. Στο μάθημα υπάρχει ευγένεια και σεβασμός προς την υπερπροσπάθεια των εκπαιδευμένων.

6 Πώς θα γίνεται το μάθημα; Ποια μαθήματα θα διδαχθούν;
Το μάθημα θα γίνεται μέσω πλατφόρμας zoom. Θα γίνει διδασκαλία ποινικού δικαίου και ποινικής δικονομίας, αστικού δικαίου, πολιτικής δικονομίας και εμπορικού δικαίου. Μεμονωμένα μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος μόνο το μάθημα-τμήμα ποινικού δικαίου-ποινικής δικονομίας.

7 Δείτε θέματα προφορικών εξετάσεων διαγωνισμού 2022 (ένας σωστά προετοιμασμένος υποψήφιος μπορεί πολύ άνετα να τα απαντήσει, αν έχει όμως την ψυχραιμία και τη συγκρότηση τη στιγμή της εξέτασης και όχι πανικό και υπέρμετρο άγχος).

8 Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;
Μπορείτε να στείλετε mail ενδιαφέροντος με την ένδειξη TMHMA EΣΔΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ στο mail korsanou@yahoo.gr. Επίσης στα τηλέφωνα του φροντιστηρίου 210 3800573 εργάσιμες μέρες και πρωινές ώρες.

Εγγραφείτε τώρα

Συμπληρώστε τη φόρμα για την εγγραφή σας.

Scroll to Top