Τι μαθήματα πρέπει να δώσω για τη Σχολή;
Τα μαθήματα (στο πρώτο στάδιο) είναι Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους, Μικροοικονομική-Μακροοικονομική και Δημόσια Οικονομική με γραπτή ανάπτυξη θέματος και Γενικές Γνώσεις με πολλαπλές επιλογές. Σε δεύτερο στάδιο (για όσους έχουν πετύχει στο πρώτο στάδιο) υπάρχει φάκελος επίκαιρου θέματος, γραπτή εξέταση στο μάθημα Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση και γραπτή εξέταση στην αγγλική γλώσσα.

Οι εργασίες στον ιδιωτικό τομέα που έκανα έως τώρα δεν με έχουν αφήσει ικανοποιημένο/η. Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης αποτελεί μια καλή επιλογή για εμένα;
Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και στα ελεύθερα επαγγέλματα  με πλήρη αβεβαιότητα και χαμηλές αποδοχές. Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αποτελεί μία από τις καλύτερες εργασιακές επιλογές καθώς οδηγεί άμεσα σε μόνιμη θέση ανώτερου στελέχους στη Δημόσια Διοίκηση, με την εργασιακή ασφάλεια που παρέχει  μια τέτοια θέση. Επίσης οι εξετάσεις αυτές δεν έχουν ηλικιακό όριο επομένως μπορούν να διαγωνιστούν άτομα που επιθυμούν να κάνουν αλλαγή στην καριέρα τους.

Δεν έχω ιδέα από οικονομικά και νομικά μαθήματα. Πώς θα τα καταφέρω;
Ούτε οι άλλοι είχαν ιδέα, αλλά τα κατάφεραν. Πολλοί από τους επιτυχόντες δεν είχαν καμία προηγούμενη επαφή με τα γνωστικά αντικείμενα του διαγωνισμού. Για αυτό και η προετοιμασία στο Organotiko κέντρο εκπαίδευσης αρχίζει από το μηδέν καλύπτονται όλες οι έννοιες και η ύλη και για αυτό διαρκεί αρκετούς μήνες. Χρειάζεται μεθοδικότητα και σύστημα διαβάσματος. Όσοι πέτυχαν δεν ήταν εξυπνότεροι από εσένα, απλά προσπάθησαν και προετοιμάστηκαν καλύτερα. Και εσύ μπορείς να τα καταφέρεις αν μας εμπιστευτείς.

Σκέφτομαι να αγοράσω σημειώσεις και να προετοιμαστώ μόνος μου. Είναι καλή η σκέψη μου;
Ο καθένας ξέρει τις δυνατότητες του και μπορεί όντως να τα καταφέρει κι έτσι. Πάντως από την εμπειρία βλέπουμε ότι οι εξετάσεις είναι απαιτητικές και δεν αρκεί απλά διάβασμα σημειώσεων. Χρειάζονται παραδόσεις, επεξηγήσεις, επαναληπτικά τεστ και μελέτη συγγραμμάτων που θα σας υποδείξουμε. Το organotiko δεν πουλάει σημειώσεις μαθημάτων. Το organotiko έχει επαναληπτικό τμήμα για όσους έχουν προετοιμαστεί μόνοι τους όπου αναλύονται τα σημαντικότερα θέματα της ύλης και γίνονται προσομοιώσεις εξετάσεων και εργασίες.

 Είναι μεγάλη η ύλη των εξετάσεων; Με ποιο τρόπο πρέπει να μελετήσω;
Η ύλη είναι πολύ μεγάλη σε όλα τα μαθήματα και για αυτό το λόγο χρειάζεστε έναν έμπειρο νομικό και έναν έμπειρο οικονομολόγο για να σας καθοδηγήσει και να σας εξηγήσει έννοιες που δεν γνωρίζετε. Επίσης πρέπει να δοθούν αναλυτικές  σημειώσεις στοχευμένες στην ύλη που απαιτείται. Σημαντικό είναι οι καθηγητές να έχουν ικανότητα να επικοινωνούν με σωστό και εύληπτο τρόπο  έννοιες νομικές ή οικονομικές ανάλογα με το μάθημα, ούτως ώστε να είναι εύκολο για το μαθητή να καταλάβει. Επίσης οι σημειώσεις να καλύπτουν όλη την ύλη και να είναι επικαιροποιημένες.

Οι εξετάσεις είναι δύσκολες;
Η ύλη είναι μεγάλη και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από πολύ αξιόλογους υποψηφίους άρα πρέπει να ξεχωρίσετε δείχνοντας ότι έχετε αντιληφθεί σημαντικές έννοιες του δικαίου, και της οικονομίας, ότι έχετε γενικές γνώσεις και γνώσεις σε θέματα πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας που απασχολούν την κοινή γνώμη και   ότι είστε σε θέση να αναπτύξετε σοβαρή αναλυτική σκέψη και λόγο γραπτό και προφορικό στα θέματα που θα σας ζητηθούν.  Όσο περισσότερο διαβάσετε και κατανοήσετε τις έννοιες τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας έχετε. Άλλωστε το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο αφού σε περίπτωση επιτυχίας διασφαλίζετε σταθερή μόνιμη εργασία στο Δημόσιο τομέα.

Θα τα καταφέρω τελικά ;
Aσφαλώς και μπορείτε να τα καταφέρετε αν προετοιμαστείτε σωστά. Από την πλευρά μας θα έχετε σωστές σημειώσεις, σωστή παράδοση των μαθημάτων και οργανωτική, υπεύθυνη προετοιμασία για το διαγωνισμό  όσο χρειάζεστε.  Παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό δωρεάν. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η προσωπική μελέτη του κάθε υποψηφίου. Άρα είναι συνδυασμός μελέτης και σωστής φροντιστηριακής προετοιμασίας.

Πότε γίνονται οι εξετάσεις;

Πρέπει να βγει προκήρυξη για να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία. Ο 290ς διαγωνισμός (το πρώτο στάδιο) έγινε τον Ιούλιο του 2022.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας ;
Μπορείτε να στείλετε email ενδιαφέροντος στο  korsanou@yahoo.gr

Επίσης μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο πεδίο «Επικοινωνία».

Διαβάστε τις Εντυπώσεις των Σπουδαστών μας.

Scroll to Top