Κατατακτήριες Εξετάσεις Νομικής

Στο πεδίο ‘Τμήματα-Ανακοινώσεις” θα βρείτε τα νέα μας τμήματα.

Το ORGANOTIKO κέντρο εκπαίδευσης αναλαμβάνει την προετοιμασία σας για τις κατατακτήριες εξετάσεις της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η Νομική Σχολή αποτελεί μία από τις πλέον περιζήτητες σχολές, καθώς οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου κύρους και δίνει πολλές επαγγελματικές διεξόδους. Έχοντας πτυχίο Νομικής μπορεί ο απόφοιτος να ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα, να εργαστεί ως νομικός σύμβουλος έμμισθος σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, Τράπεζες, μπορεί να δώσει εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστών και να γίνει δικαστικός λειτουργός.

Επίσης με πτυχίο νομικής μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τα επάγγελμα του συμβολαιογράφου, το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή. Και φυσικά μπορεί έχοντας νομικές γνώσεις να δώσει εξετάσεις για το διπλωματικό Σώμα, ή για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ή σε διαγωνισμούς Δημοσίου, δηλαδή σε εξετάσεις που δεν απαιτείται μεν μόνο πτυχίο νομικής, αλλά απαιτείται εξέταση σε νομικά μαθήματα, που ήδη ένας πτυχιούχος νομικής γνωρίζει και έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Νομική Σχολή Αθηνών αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των υποψηφίων για εισαγωγή ή και για κατατακτήριες εξετάσεις όπου η εισαγωγή γίνεται με γραπτές εξετάσεις.
Οι εξετάσεις γίνονται μια φορά το χρόνο μήνα Δεκέμβριο και εφόσον υπάρχει επιτυχία, οι επιτυχόντες κατατάσσονται στο 3 εξάμηνο. Χρειάζεται συστηματικό διάβασμα και σοβαρή προσπάθεια και στοχοθεσία αν θέλετε να επιτύχετε.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τα παρακάτω:

  • Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου (1ου εξαμήνου)
  • Συνταγματικό Δίκαιο (1ου εξαμήνου)
  • Γενικό Ποινικό Δίκαιο (2ου εξαμήνου)

Το κάθε μάθημα διδάσκεται μία φορά την εβδομάδα για 2 ώρες ή και 3 ώρες αν χρειαστεί. Δηλαδή η προετοιμασία απαιτεί παρακολούθηση 3 φορές την εβδομάδα.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή.

Η διευθύντρια σπουδών του κέντρου εκπαίδευσης είναι μια διακεκριμένη νομικός με εμπειρία 20 ετών στην άσκηση και μελέτη της νομικής επιστήμης. Διευθύνει ένα επιτυχημένο και γνωστό δικηγορικό γραφείο  και με την ίδια αποτελεσματικότητα και επιτυχία διευθύνει ένα σοβαρό νομικό κέντρο εκπαίδευσης το organotiko. Μπορείτε να εμπιστευτείτε απόλυτα την προετοιμασία σας σε εμάς. Ασχολούμαστε με τους μαθητές μας, απαντάμε στις απορίες τους, ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του κάθε μαθήματος, παρέχουμε κατανοητές σημειώσεις. Το μάθημα γίνεται με εύληπτο και κατανοητό τρόπο και υπάρχει εκπαιδευτικό ενδιαφέρον από εμάς για καθε έναν από τους μαθητές μας.

Το μάθημα δεν περιορίζεται μόνο στην τυπική παράδοση του μαθήματος όπως γίνεται στο Πανεπιστήμιο αλλά σε συνεχείς επαναλήψεις, επίλυση αποριών, προσομειώσεις εξετάσεων.

Εσείς έρχεστε σε εμάς για να περάσετε στις εξετάσεις και θα περάσετε αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας. Το θέμα δεν είναι μόνο να διαβάσετε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα διαβάσετε. Το δικό σας γραπτό πρέπει να ξεχωρίζει από των υπολοίπων, να είναι καλύτερο, όταν θα το διορθώσει ο εξεταστής.

Αληθινό παράδειγμα από την εμπειρία της υπεύθυνης σπουδών.

Την εποχή των φοιτητικών χρόνων στη Νομική Αθηνών και στο μάθημα Σύνθεση Δημοσίου Δικαίου έτυχε να γίνει προφορική εξέταση. Η εξέταση των φοιτητών γινόταν ανά ομάδες φοιτητών στο γραφείο του καθηγητή. Περιμέναμε έξω από την αίθουσα όλοι γεμάτοι αγωνία. Κάποια στιγμή πλησιάζει τον καθηγητή μια κοπέλα κλαίγοντας, καθώς κόπηκε στο μάθημα, μαζί με τη μητέρα της που περίμενε έξω από την αίθουσα. Η μητέρα λέει στον καθηγητή. «Το παιδί μου έχει δώσει 3 φορές το μάθημα και δεν περνάει με τίποτα γιατί; Θα μου πάθει τίποτα το παιδί. Διαβάζει τόσο πολύ γιατί δεν περνάει;. Και ο καθηγητής της απάντησε. Κυρία μου το παιδί σας διαβάζει, αλλά διαβάζει λάθος γι’ αυτό δεν περνάει το μάθημα.»
Συμπέρασμα. Δεν αρκεί μόνο να διαβάζεις πολλές ώρες ή πολλά βιβλία αλλά πρέπει να διαβάζεις σωστά.

Δες αναλυτικά την ύλη των εξετάσεων εδώ.

Ανακοίνωση κατατακτηρίων εξετάσεων Νομικής Αθηνών – Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Διαβάστε Θέματα και Λύσεις για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις Νομικής Αθηνών 2022

Διαβάστε τις Εντυπώσεις των Σπουδαστών μας.

Scroll to Top