Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή την εκπαίδευση ενός σώματος εξειδικευμένων επιτελικών στελεχών με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με απλά λόγια οι υποψήφιοι του διαγωνισμού εφόσον επιτύχουν στις εξετάσεις εισάγονται σε τμήματα της Σχολής όπου φοιτούν (αμειβόμενοι) και μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους τοποθετούνται σε θέσεις του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη, ή αντίξοη, ή μη συνεπής προς τις προσδοκίες ενός νέου επιστήμονα μπορεί να είναι η επαγγελματική ζωή και πορεία στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτός ή ως στέλεχος εταιρείας, ή και στο ελεύθερο επάγγελμα. Έρχεσαι αντιμέτωπος με καταστάσεις που δεν περίμενες, ή απλά, τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενες και δυστυχώς δεν αλλάζουν προς το καλύτερο. Για ένα αξιόλογο άτομο που πληρoί τις τυπικές προϋποθέσεις των εξετάσεων η διεκδίκηση μιας μόνιμης θέσης ως ανώτερο στέλεχος του Δημοσίου Τομέα είναι μια εξαιρετική επαγγελματική επιλογή.

Στο διαγωνισμό δεν υπάρχει ηλικιακό όριο όπως σε άλλους διαγωνισμούς. Ο προβληματισμός που ακούμε από υποψηφίους που έχουν αφήσει το διάβασμα αρκετά χρόνια, είναι αν θα τα καταφέρουν. Με οργανωμένο διάβασμα στο organotiko μας κέντρο, και με προσωπική θέληση και προσήλωση στο στόχο εύκολα γνώσεις που υπήρχαν θα επανέλθουν, αλλά και νέες γνώσεις θα αποκτηθούν. Με τη σωστή προετοιμασία θα είστε έτοιμοι για τις εξετάσεις.

Το Organotiko-Κέντρο Εκπαίδευσης αναλαμβάνει την προετοιμασία σας για τις εξετάσεις εισαγωγής στη Σχολή.

Στη σελίδα μας θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την εξεταστέα ύλη και τις προϋποθέσεις εισαγωγής. Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές και επιτυχημένους επαγγελματίες με μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Πέραν αυτών το Οrgnanotiko Κέντρο Εκπαίδευσης θα διοργανώνει:

  • Μεμονωμένα επιστημονικά σεμινάρια-διαλέξεις με επισκέψεις δωρεάν στο κέντρο μας από επιστήμονες που διδάσκουν σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

Παρέχονται δωρεάν οι πλέον λεπτομερείς και επικαιροποιημένες σημειώσεις. Αυτό είναι σημαντικό ιδίως για τα νομικά μαθήματα όπου συνεχώς επέρχονται αλλαγές. Άλλωστε τα θέματα των εξετάσεων πολλές φορές αναφέρονται σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται με τον πιο εύληπτο και κατανοητό τρόπο καθώς οι υποψήφιοι μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι από τις σπουδές τους με οικονομικές ή νομικές έννοιες. Παρέχεται η σωστή εκπαίδευση ώστε μέσα στο διάστημα της εκπαιδευτικής μας συνεργασίας ένας υποψήφιος που είναι αποφασισμένος να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια μαζί με την οργανωμένη προετοιμασία που του παρέχουμε να έχει το αποτέλεσμα επιτυχίας.

Διδάσκονται με απόλυτη οργάνωση και μεθοδικότητα τα μαθήματα:

  • Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους
  • Μικροοικονομία, Μακροοικονομία και Δημόσια Οικονομική
  • Γνώσεις και Δεξιότητες

Οι υποψήφιοι που θα προκριθούν στο 2o στάδιο του διαγωνισμού θα έχουν επιπλέον προετοιμασία.

Τα τμήματα είναι πρωινά, απογευματινά και Σαββατοκύριακα διαδικτυακά μέσω ZOOM.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή.

Η ύλη των εξετάσεων  είναι μεγάλη αντικειμενικά και απαιτείται σοβαρή προσπάθεια και εκ μέρους των μαθητών, αλλά και από πλευράς του κέντρου μας.

Υπάρχουν ειδικά τμήματα για όσους έχουν ήδη δώσει εξετάσεις και επιθυμούν και πάλι μια προετοιμασία ώστε να επεξεργαστούν την ύλη πιο άμεσα ξανά με επαναλήψεις εργασίες και προσομειώσεις εξετάσεων.

Με σωστό διάβασμα και σωστή προετοιμασία και καθοδήγηση από εμάς η επιτυχία σας θα είναι σίγουρη.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και την ύλη για τον διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Έχεις απορίες; Δες Ερωτήσεις-Απαντήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό.

Διαβάστε τις Εντυπώσεις των Σπουδαστών μας.

Παλαιότερα θέματα

27ος ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΣΔΔΑ – ΚΛΗΡΩΘΕΝ ΘΕΜΑ

27ος ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΣΔΔΑ – ΜΗ ΚΛΗΡΩΘΕΝ ΘΕΜΑ

Scroll to Top